Огромни загуби от пожара в Кресненското дефиле, надяват се на дъжд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:32 / 28.08.2017
1929
За загубите от пожара в Кресненското дефиле ще говорим след приключване на операцията. Това каза пред журналисти вътрешният министър Валентин Радев

"Както виждате един ден сме оптимисти, на другия се случва нещо - като пожарът край село Влахи и там проблемите нарастват. Според предоставената ми информация пожарът е локализиран. Да се надяваме, че утре може да има дъжд". 

"Навсякъде има ток в селата, пуснат е токът и в кривия тунел. В някои от селата полицията е изведена. Само внимаваме със ситуацията около с. Влахи, хората са предупредени. Имаме контакти с всеки един, имаме телефонните номера на всички. Дано не се наложи, но има готовност са евакуация", добави той.

"Няма проблеми с пътя към с. Влахи, лично го проверих. Движението от Кулата в посока София е малко по интензивно", каза още вътрешният министър. По думите му прокуратурата продължава разпитите със свидетели. "Разпореждането на Окръжната прокуратура е да се намерят максимален брой свидетели, ако няма такива в момента, да се издирят, да се разпитат, ако може да стигнем до повече информация. Загубите са значителни", каза той.

"Премиерът се информира всеки ден за обстановката, запознат е в детайли, като професионалист. Информирал съм, съгласно заповедта за създаване на Национален кризисен щаб, председателят на НС Димитър Главчев, президентът Румен Радев. Говорихме с двамата доста подробно", добави той. Външният министър поясни, че всички са загрижени за случващото се, защото пожарът продължава доста дълго. 

"Скоро не е имало такива пожари. Обясних с подробности какво правим на терен, притеснени са и за загубите. Обръщам внимание на това, за да предупредя да не се казват числа преди да е приключила операцията. Тогава ще стане ясно какви са засегнатите площи и за какви загуби говорим. Гражданите да бъдат спокойни. Надявам се след още един ден да приключим операцията. Следващият брифинг ще е от 17.00 часа", уточни Валентин Радев.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).