Огромна трагедия! Тази история ще ви остави без думи!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
14:09 / 26.06.2017
25003
41 години живях щастливо със съпругата си Бонка, тя беше първата ми любов и моята най-голяма подкрепа! Отгледахме две прекрасни деца, които ни дариха с внуци. Вместо да им се радваме, тя си отиде тихомълком, само за 24 часа - отвлечена и умъртвена от един лекар.

Така започва разказа си Иван Колев от бургаския ж.к. "Меден рудник". Той се свърза с Burgas24.bg не само да изплаче безграничната си мъка, но и да потърси справедливост за загубата на най-близкия си човек. По време на целия ни разговор Иван с нежност нарича починалата си съпруга "моята Бонбона" и трудно сдържа сълзите си.

В края на ноември, 2016-а година съпругата му Бонка Колева е диагностицирана с тумор на дебелото черво. На 2-и декември е приета в "Лайф Хоспитал" и три дни по-късно е оперирана от доктор Здравко Димитров.

"Изписаха я на 15-и декември. Туморът беше отстранен, но имаше нещо нередно. Без да ни дават никаква информация, няколко дни преди да я изпишат, докторът пред мен обвини една сестра, че била забравила дренажа. След 15 дни той каза, че няма повече ангажименти, но тя спря да се храни и колабира вечерта на 13 януари. Сутринта извиках спешна помощ и я закарахме в УМБАЛ-Бургас. След два часа в шокова зала беше приета по спешност за операция заради чревна непроходимост, тъй като имала преплитане", разказва почерненият мъж.

По думите му, една от медицинските сестри разговаряла по телефона с д-р Димитров, след което той изненадващо се появил в УМБАЛ-Бургас и настоял отново да оперира Бонка.

"Започнаха да ме убеждават и аз - от страх да не я изтървем, дадох съгласието си да я прехвърлим в "Лайф Хоспитал". Когато отидохме, нямаше лекарски екип, бяхме само аз, съпругата ми и шофьорът на линейката. Анестезиоложката ми каза - взехме решение да не я оперираме. Доктор Димитров си беше отишъл и аз помислих, че ще я оперират на следващия ден, но ми разпоредиха следващите 24 часа да не се връщам. Отидох на следващия ден, но заварих Бонка, както я бях оставил, а две санитарки ми обясниха, че през нощта е буйствала, но те са я натискали", спомня си Иван.

Въпреки увещанията на хирурга, жената не е оперирана повторно и на следващата вечер умира. Съпругът и разбира новината по възможно най-безсърдечния и жесток начин.

"На сутринта пазачът на болницата ми звънна с думите - айде идвай, тя умря. Жена ми е чакала помощ, а аз изпълнявах разпорежданията на лекаря, който се е криел в тая малка болничка. Това ми е най-големият грях, никога няма да си го простя. Дадох съгласие, защото бях толкова изплашен и не осъзнавах какво става, а той е пресметнал всичко. Целта му беше да не я отворят и да видят вътре дренажите. Три дни по-късно той най-хладнокръвно ми каза - да не си ми я давал, да не си подписвал", разказва през сълзи вдовецът. Той е сигнализирал прокуратурата, написал е десетки жалби до министерството на здравеопазването.

Целия разказ на Иван Колев, изпълнен с ужасяващи подробности, гледайте в нашето видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (17)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).