Ограничават движението през прохода "Шипка" утре

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:26 / 24.08.2018
3230
Движението на транзитно преминаващите превозни средства през прохода "Шипка" се ограничава утре, от 8 до 20 часа, заради честванията на 141-ата годишнина от Шипченската епопея. 

През прохода "Шипка" ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт, уточняват от АПИ. Транзитният трафик ще се пренасочва през прохода на Републиката.

В тържественото отбелязване на 141 г. от Шипченската епопея през Руско-турската освободителна война от 1877-1878 г. ще участва държавният глава Румен Радев.

Президентът ще се включи в туристическия поход, който в 11.45 часа ще достигне до връх Шипка. Точно в 12.00 часа президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев ще приеме почетния строй на Националната гвардейска част, след което ще бъде отслужена заупокойна молитва. Държавният глава ще произнесе слово и ще положи венец пред Паметника на свободата. След официалната част ще има възстановка на шипченските боеве. Вечерта президентът Радев ще приеме почетния строй на Националната гвардейска част на пл. "Възраждане" в Габрово, след което ще произнесе слово. Тържествата ще завършат със заря-проверка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).