Оградата по границата с Турция готова до края на годината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:20 / 22.07.2016
5194
"Обстановката по границата е относително спокойна и благоприятна, като възпрепятстващото съоръжение по границата с Турция ще е готово до края на годината", заяви в Бургас главният секретар на МВР Георги Костов, който днес извърши проверка по сухопътната и морска граница. 

По думите му "строежът върви с възможно най-добри темпове, като се извършва огромен труд, тъй като терена е с тежък релеф в непристъпна гориста местност, но уверенията на фирмите-строители са, че до края на годината задачата ще е изпълнена".

Главният секретар на МВР извърши проверката на двете граници по заповед на премиера Бойко Борисов, като проведе и срещи със смесени наряди от служители на Главна дирекция "Гранична полиция" /подразделенията в Елхово и Малко Търново/, Главна дирекция "Национална полиция", командировани от други подразделения и подкреплението от армията.

След това главен комисар Костов участва в редовния маршрут на Граничен полицейски катер, предложен от ръководството на граничен полицейски участък - Созопол, с който обходи част от Черноморската акватория, контролирайки различни рискови обекти, сред които: наличие на евентуални нелегални емигранти, нерегламентиран улов на риба, извършван от рибари или мъртви делфини.

Главен комисар Георги Костов заяви, че подобни обходи се правят регулярно, като основно се набляга на възможния миграционен натиск по море. Такъв до момента не е регистриран, тъй като Черноморската акватория е под непрекъснат мониторинг, което затруднява изключително каналджиите и те не избягват да ползват Черно море, като възможен път. Според Главният секретар "миграционният натиск от Гърция е повече от спокоен, тъй като там има не повече от 300 пробива. 

Това обаче не е проблем, защото при задържането на незаконно проникналите оттам в страната чужденци и приключването в рамките на едно денонощие на наказателната процедура срещу тях, следва незабавното им връщане в гръцките миграционни центрове. Т.е. проблема е относително по-лесно решим".

През утрешният ден проверките с участието на Главен комисар Георги Костов по границата и в Черноморската акватория продължават.


Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
08.06.2017 Проверяват твърдения за корупция при строежа на оградата по границата
02.11.2016 Осигуриха топлината на полицаите ни по границата с Турция
15.06.2016 Дадоха 44 млн. лв. за още 61 км от оградата на границата с Турция
03.08.2015 "Дейли мейл": Супер ограда спира имигрантите към България
29.05.2015 Търсят нови 200 полицаи за работа на границата с Турция
27.04.2015 Сухопътни войски ще помагат на строежа на граничната ограда
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).