Очите не знаел, че е прострелян, още не може да разбере на кой свят е

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
20:53 / 16.06.2016
4266
Митьо Очите бавно, но постепенно се подобрява. Напредъкът във възстановяването му е "на час - по лъжичка". Вчера несебърският бос е проговорил, но все още е силно дезориентиран. Комуникацията с него все още доста трудна.

"Не е в състояние да проведе смислен разговор, което е нормално след медикаментозната кома, в която бе поставен цяла седмица. Рано е да се каже дали на този етап е способен да разпознава близките си и дали осъзнава, че се намира в болница. 

Това е дълъг и бавен процес. Проговарянето се изразява само в отделни срички и кратки думи и то произнесени доста заваляно. Не може да състави цяло изречение, да зададе въпрос или да поиска нещо", коментираха лекари, цитирани от "Монитор".

Според медиците Очите още не е способен да осъзнае, че е тежко ранен, нито да възвърне спомените си от нощта на кървавата престрелка, която се разигра в Слънчев бряг. Максималното на което се надяват към момента е, че разпознава болничната обстановка и осъзнава, че лежи за лечение.

Вчера при него за били допуснати съпругата му Антигона и двете му дъщери. Когато ги видял, той е реагирал с леки жестове и мимики, а след това с мъка произнесъл откъслечни срички. Според лекарите това означава, че все пак разпознава близките си.

Състоянието на 43-годишния Димитър Желязков - Очите продължава да бъде относително стабилно. Близо две денонощия той вече диша самостоятелно. Към момента няма нищо, което да сочи, че е възможно внезапно влошаване. въпреки това лекарите продължават да смятат, че животът му е още в опасност.

До момента няма повдигнато обвинение за стрелбата срещу Очите. Единственият арестуван след престрелката е 31-годишният Тодор Славов, но той е подведен под отговорност само за убийството на бодигарда Александър Алексиев. 

Междувременно защитата на Славов обжалва мярката "постоянен арест", наложена от окръжните магистрати. Делото в апелативната инстанция е насрочено в петък след обяд.

Вчера в Бургас пристигна главният прокурор Сотир Цацаров и неговите заместници Мария Шишкова и Борислав Сарафов, които ще проверяват работата на държавните обвините по най-знаковите дела. Главният прокурор ще направи изявление утре 11.30 часа.

Виж коментарите (3)

Още по темата (118):
19.12.2022 Пак фалстарт на делото срещу Митьо Очите
22.12.2017 Делото за стрелбата по Митьо Очите не успя да стартира
21.04.2017 Пожар в ресторанта, в който простреляха Митьо Очите в Слънчев бряг
12.04.2017 Шефът на прокуратурата в Бургас: Нямам информация Митьо Очите да е стрелял в "4You"
20.01.2017 Митьо Очите отишъл да яде кюфтета с 30 въоръжени "дружки"
17.11.2016 Митьо Очите отново в болница заради болки в корема
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).