Очаква ни сериозна промяна на времето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:44 / 26.11.2021
5707
Ще има сериозна промяна на времето от вторник нататък, прогнозира в предаването "Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев.  

"Влизайки в климатичната зима – месец декември е първият такъв месец, започва хладното време. Няма да са Сибирски студове, арктически, просто си влизаме в зимата“, обясни той.

По думите му два – три, до четири сантиметра ще е снежната покривка в Северна България към 1 декември по картата на Европейския център за средносрочни прогнози. В Южна България вероятно ще вали сняг и дъжд.

"Температурите ще са около нулата и отново ще се редуват топли и студени дни, но определено понеделник ще е последния хубав ден. Вторник вече ще захладнее с поне от 5 до 7 градуса“, съобщи проф. Рачев.

"Нататък нещата си остават типично есенно – зимни, без да се очертават някакви студове с мокър сняг и дъжд“, добави той.  

Средните декемврийски температури ще са от между 0 и 4 градуса, ще има и повече валежи. "Изпращаме декември месец практически сух“, отбеляза климатологът.  

Според него сняг в планините се очаква на 3, 4, 5 декември, както и на 9 и 10 декември.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).