Обвиниха непълнолетен за опит за грабеж на 88-годишна жена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:58 / 23.08.2017
2113
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 15-годишния Е.А., за това, че като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното деяние и да ръководи постъпките си, е направил опит да отнеме чужди движими вещи, с намерението противозаконно за ги присвои, като употребил за това сила и деянието е придружено със средна телесна повреда и е останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини - престъпление по чл. 199 ал.1 т. 3 пр. 2 във връзка с чл.198 ал.1 във връзка с чл.18 ал.1 във връзка с чл.63 ал.1 т.2 от Наказателния кодекс.

На 5 март 2017 г. в гр. Пловдив, обвиняемият Е.А. се движел в района на бул. "Източен". По същото време до близкото кръстовище се намирала 88-годишна жена, която носела дамска чанта. В нея държала портмоне с 13 лева, лични документи и мобилен телефон. Обвиняемият забелязал възрастната жена и решил да я ограби. Той я издебнал в гръб, хванал чантата и започнал да я дърпа, за да я отнеме. Жената не пуснала чантата, поради което обвиняемият Е.А. я блъснал и съборил на земята. Свидетелката паднала на лявата си страна върху лявата ръка, като стискала дръжките на чантата. Действията на Е.А. били забелязани от свидетелка, която работела в близко шивашко ателие. Тя започнала да вика, че ще се обади в полицията, поради което обвиняемият побягнал по улицата. Според извършената съдебно-медицинска експертиза е установено, че при падането на 88-годишната жена е било причинено счупване на лявата ръка, в областта на китката.

Обвиняемият Е.А. е с мярка за неотклонение "задържане под стража" и се намира в Поправителен дом за непълнолетни.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).