Обсъдиха мерки за отнемане на нередовно издадени шофьорски книжки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:17 / 01.04.2016
3634
Министър-председателят Бойко Борисов проведе работно съвещание с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главния секретар на МВР Георги Костов, директора на ГД "Национална полиция" Христо Терзийски и директора на СДВР Младен Маринов, със заместник-главния прокурор Борислав Сарафов и административния ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова.

Съвещанието беше в резултат на констатираните злоупотреби и корупционни схеми в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" при съвместната операция на ДАНС, ГДБОП и Прокуратурата преди два дни.

На срещата бяха обсъдени мерките, които трябва да се предприемат във връзка с фалшифицираните изпитни протоколи, както и преустановяване на констатираните порочни практики. 

Посочена беше необходимостта да се отнемат нередовно издадените шофьорски книжки въз основа на фалшифицирани изпитни протоколи и мерките, които може да бъдат предприети за отнемането им. 

В тази връзка на МВР ще бъде възложена проверка на валидността на издадените свидетелства за правоуправление на МПС и на лицензии, за които има данни, че са били предмет на манипулации.

Според официалната статистика, през 2015 г. в страната са регистрирани 7225 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 708 души и са ранени 8971 (от които 6676 леко и 2295 тежко). 

Последната специализирана акция на ГД "Национална полиция", проведена от 29 февруари до 6 март т. г., е констатирала 6062 нарушения на пътя, за които са издадени 6792 фиша и са съставени 4038 акта. Броят на установените неправоспособни водачи е 580.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Алгафари за "Ергенът": Не, няма такава жена в България
Стотици хиляди контрабандни цигари хванаха на ГКПП "Капитан Андре...
Как да си извадим скица на недвижим имот?
Чисто нова култура се отглежда в България
Инфекционист: Комарите могат да бъдат по-опасни от кърлежите
Колко ще ни струват компотите тази година?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).