Обрат с кръвната проба на Калина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
09:30 / 23.08.2023
102100
Княгиня Калина е дала кръвна проба, заяви секретарят на Симеон Сакскобургготски Явор Кирилов. От Апелативна прокуратура – София, са категорични, че е отказала да даде кръвна проба за наличие на алкохол в кръвта след инцидента в събота.

"Даването на кръв обаче е станало твърде късно и затова пробата няма юридическа стойност. Забавянето е било, тъй като княгинята е била задържана твърде дълго пред хотела“, твърди Кирилов.

Собственост

Той уточни, че сузукито, с което княгинята е ударила бариера и кашпа, не е нейно. "Това е много стар автомобил, който се използва в Царска Бистрица, тъй като е високопроходим. Княгинята няма своя кола в България“, каза още Кирилов.

По думите му Симеон Сакскобургготски в момента още е в чужбина, където има ангажименти. По документи колата, управлявана от Калина, се води на трето лице, казаха за "Телеграф“ от Апелативна прокуратура – София, и отказаха да уточнят името на собственика.

Разследването

В събота княгиня Калина беше хваната с 1,5 промила алкохол при полеви тест. Това стана, след като блъсна бариера на хотел "Мура“ в курорта Боровец. Районна прокуратура–Самоков, ръководи разследване по бързо производство за шофиране след употреба на алкохол. То е било образувано в неделя, но на Калина Сакскобургготска още не е предявено постановлението за привличане към наказателна отговорност, уточниха от държавното обвинение.

С протокол за доброволно предаване превозното средство е предадено на полицията. Разследването по случая продължава, като наблюдаващият прокурор въз основа на събраните доказателства ще направи преценка дали има данни за извършено друго престъпление по транспорта – това ще се определи според стойността на нанесените материални щети при инцидента.

Виж коментарите (9)

Още по темата (19):
09.04.2024 Осъдиха княгиня Калина заради каране в нетревзо състояние
20.02.2024 Заради неявяване на Княгиня Калина делото се отлага за март
29.08.2023 Княгиня Калина се яви в полицията, предявиха ѝ обвинение
29.08.2023 Княгиня Калина с призовка
28.08.2023 Сакскобургготски за дъщеря си, която катастрофира пияна: От доста малко стана нещо огромно
26.08.2023 Калина жертва на жестока лекарска грешка
Още новини от Национални новини:
Учените регистрираха най-високото изригване на Слънцето
Жена загина при челен удар на две коли
Двойно повече мъже са кандидат-депутати от жените
Откриха котвена мина с 4 рога в нашето море!
Една от най-известните родопски крепости привлича десетки хиляди ...
Пиян турски шофьор се изложи на АМ "Тракия" с 50 евро


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).