Обещано: Доходите се вдигат с 50% до края на мандата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
07:59 / 06.08.2018
15944
При този ръст на икономиката до края на мандата доходите ще се вдигнат с 50%. Такава прогноза направи премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Малко Търново през уикенда, където инспектира състоянието на границата. Според него е очевидно, че повишението на доходите не е само на хартия след като толкова хора пътуват през почивните дни.

"Както се вижда, "Тракия" точно я пуснахме и тя отесня. Сутринта като идвах, на 15 километра от Бургас вече все едно се кара по "Цариградско" – с 60-70 км/ч, двете ленти пълни, кола след кола. Което пък от друга страна ме радва. Означава, че действително, не само на книга, както някои казват, но доходите се вдигат", заключи той.

"Мисля, че в края на мандата ни ще бъдат поне с 50% по-високи доходите при тоя ръст на икономиката, бюджета и на тези колеги", обясни Борисов. Към края на 2017 г. средният доход на човек нарасна с 9.3% по данни на Националния статистически институт. В същото време с 13.2% нараснаха разходите - най-вече за храна и поддръжка на жилищата.

Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).