Няма да режат Ботев и Вазов от учебната програма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:45 / 21.10.2015
1927
Недобронамерен служител на Министерството на образованието пуска "зловредни слухове, прави сензации и създава неверие сред народа към това ръководство", обяви просветният министър проф. Тодор Танев. Той обяви, че няма да се пипа обемът на изучаваните произведения от Христо Ботев, Иван Вазов и Уилям Шекспир, пише "Труд".

Преди дни изданието разкри, че МОН обсъжда стар проект за промяна в учебните планове. Според източници от Софийския университет проф. Адриана Дамянова, която участва в работната група, е сред защитниците на старите проекти и настоява те да бъдат разгледани отново.

"Как ще се случи по мое време такова нещо? Вижте кой е баща ми. (Композиторът Александър Танев е написал музиката на Ботевия марш - б.р). Тази сензация е тотална лъжа. Този човек е от министерството. Трябва да го санкционирам, но той ще съди вероятно министерството. Той иска да стане директор. Не са много хората, които имат достъп до учебните планове", обясни проф. Танев. 

Той коментира и ситуацията с въшките в училищата. "Абсолютно всяка година има въшки. Неприятно е. Ще се вземат мерки. Случва се", успокои министърът.
Танев сподели, че всеки ден се чувства като пред класно. Една от основните му задачи била да осигури по-добри възнаграждения за учителите за следващата година.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Неделина Неделчева е Царица Роза 2024
Журналист: Путин готви военна офанзива през лятото
Експерт: Живеенето под наем е добра опция, ако човек не разполага...
България е на второ място в Европа по брой и дебит на минерални и...
Каква заплата получава един евродепутат?
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).