Някога те са имали кариера, днес живеят в мизерия и недоимък

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (31)
11:27 / 29.12.2022
174069
Зов за помощ в социалните мрежи. Ani Valeova /Салич/ разказа във Facebook за окаяната съдба на няколко възрастни хора, забравени от всички, живеещи в нищета и недоимък:

На двайсетина километра от центъра на София днес живеят хора така. Занесохме им малко храна, но ние не можем да заместим държавата.

Шизофреници без ТЕЛК, епилептици оставени на съдбата, неподвижни с инфаркт, в чиято къща видях половин пакет с леща и малко кромид. Някои са играли за Славия, друг е бил балетист, трети преподавател. Има и неуки, но всички ги обединява беднотията.

Сега ще се опитам заедно с отец Орлин от Кладнишкия манастир след Нова година да започнем да готвим в социална кухня за трийсетина възрастни и хора с увреждания от Рударци, Драгичево и Кладница.

Сама няма да се справя, но ще потърся помощ от приятели, кметовете на селата и на Перник, надявам се малко да помогне и държавата.

Ако искате да помагате заедно с мен, моля да ми пишете като Ви благодаря от името на тези хора, за чиито истории ще разказвам след Нова година тук.

Весели празници!

Виж коментарите (31)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).