Ново земетресение съвсем близо до България, усетено е и у нас!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:57 / 06.01.2021
4731
Земетресение разлюля Румъния тази нощ. Живеещи в крайдунавски села в Плевенска област са усетили труса. За момента няма данни за щети.

Жители на плевенското село Въбел, което е в община Никопол, са почувствали земетресението. Кметът Дарин Кинов каза: "В 1,50 часа се почувства земетръс, от два удара, като два удара, за секунди. Много малко хора са го усетили. Поне на този етап не са се усетили други трусове освен този. Много яко удари, добре че беше за кратко, тука яко се почувства - сякаш някой с парен чук удари къщата два пъти."

Земетресението е станало на територията на Румъния, заявиха за БНР от Института по геофизика, геодезия и география в София. То е регистрирано близо до румънските градове Крайова и Турну Мъгуреле и българския град Гулянци.

От института  потвърдиха, че трусът е бил усетен в Плевенска област. Силата му е била 3,8 по скалата на Рихтер, епицентърът му е бил на 43 километра северно от Плевен на дълбочина 10 километра според Европейския сеизмологичен център.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).