Нови правила уреждат достъпността на плажовете за хора с увреждания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:24 / 18.08.2018
2372
Нови правила уреждат достъпността на плажовете за хора с увреждания. Те ще бъдат заложени в промените на закона за Черноморското крайбрежие. Все още достъпът до голяма част от ивиците остава затруднен.

Трето лято продължава битката на Грета Аспарухова да се радва на морето. Тя е в инвалидна количка, а на плажа в Поморие я посрещат счупени дъски, високи тротоари и оправданието, че не може на всеки чадър да има пътека.

Стопаните на плажа обвиняват туристите за счупените дъски. "Предполагам, че като се напият ги избива на някакъв вандализъм", посочи Диян Димитров – служител на плаж Поморие-Централен.

На съседния плаж има знаци за хора с увреждания, но не и подходяща инфраструктура.

 "Има пътека, която от асфалта да стигне до пясъка. Вече от пясъка до морето, естествено, че няма да има", обяснява Живко Миколашев – служител на плаж Поморие-Изток.

След поредица проверки, Северният плаж в Бургас изглежда достъпен.

Според Христина Начева е наполовина достъпен. "Няма шезлонг и аз лично няма как да легна на плажа. Морето е абсурд, просто няма как", коментира тя.

Невен Бошнаков, представител на концесионера, обясни, че при желание човек с количка може да получи шезлонг, ако не – "си седи просто на сянка, под чадъра".

Специална наредба ще обяснява на концесионерите какво е достъпност на плажа. При неизпълнение ще има глоби. Но това ще стане факт следващото лято.



Източник: bTV

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).