Нови кошмарни разкрития за кучешкия концлагер край Варна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:33 / 27.11.2017
3722
Станаха ясни нови кошмарни разкрития за кучешкия концлагер в местност Малка Чайка край Варна. Природозащитници от ANIMAL HOPE споделиха за Varna24.bg, че ден преди акцията две от кучетата са се сбили, тъй като са станали агресивни от глад. Едното куче, което е издъхнало, е било влачено с джип до близкото дере, където е било изхвърлено. Станало ясно, че кучета, които не са издържали на тежките условия и системното недохранване, са били изгаряни или хвърляни в съседен имот. Собствениците на злочестите животни били от ловната дружинка на Девня. 

По време на акцията се е разиграл истински екшън. Стопаните на кучетата не само блъскали природозащитниците, но се опитали да отвлекат пет от кучетата. Натоварили ги на малка червена кола и се опитали да отпрашат. Сътрудник на организацията преградил пътя им, като бил последван от полицаи, които са предотвратили бягството. 

Станало ясно още, че автомобилът, с който са пристигнали собствениците на кучетата е с фалшиви номера. Справка в регистъра установила, че номерата са на друг автомобил. Стана ясно още, че от 15-те кучета са отведени само 11 и настанени в приюта на Лъки Хънт. Три от животните са оставени на място, защото имали чипове, а едно е избягало. 

Природозащитниците споделиха още, че те са наблюдавали животните от месеци. Ходели са тайно да ги хранят, когато стопаните им не са били там, докато накрая са подали сигнал към институциите, които имат касателство. От организацията допълниха, че след като собствениците твърдят, че кучетата са техни те трябва да си понесат отговорността за нехуманното отношение към четириногите питомци. Тримата мъже, които били добре известни на полицията, все още не са задържани, но по случая вероятно ще бъде водено досъдебно производство.

Виж коментарите (2)

Още по темата (4):
01.06.2017 Кучетата от адския приют за първи път видяха слънце, чист въздух и човешко отношение
29.05.2017 Над 6 000 души вече искат в затвора Дявола с адския кучкарник
26.05.2017 Искат оставки в БАБХ заради кошмарните кучкарници край Варна
25.05.2017 Ужасът край Варна! Рязали ушите на кучета с клещи без упойка, болни кученца са давани за храна на прасета
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).