Николова: Това ли е гражданското общество? Това ли заслужават нашите деца?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:09 / 20.08.2020
3627
Подкрепям промяната в броя на народните представители и въвеждането на института за индивидуалната конституционна жалба, заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в ефира на Нова тв.

"Въпросът с промените в Конституцията и дебатът вече е факт и той тече с пълна сила. Рестарт е необходим и Бойко Борисов даде ясна оценка за това и нека видим кои ще са неговите последователи. За мен реалистични промени са необходими. Един основен закон, какъвто е Конституцията, не бива да бъде статичен и трябва да бъде променян. Аз подкрепям промяната в броя на народните представители и въвеждането на института за индивидуалната конституционна жалба“, посочи Николова.

"Има и плюсове и минуси проектът за нова Конституция. Всички промени, които са на дневен ред, ще бъдат обсъждани и гласувани. Нека да видим какви ще бъдат политическите послания и примерите, които ще бъдат поставени на масата. През годините много пъти се говореше за промени в Конституцията, но нищо реално не видяхме, никаква конкретика. По време на дебата ще бъдат чути различни мнения и практики. Сега е моментът да видим какви решения предлагат политиците“, заяви тя.

"Въпросът е кой имаше смелостта да предложи тези промени. В случая премиерът Борисов даде старт на тези промени. Те са наложителни, защото трябва да отговорим на нуждите на обществото. Младите хора и гражданското общество искат промени. Нека всеки да изкаже своите визии за тези промени. Това е въпрос на задоволяване на потребностите на обществото. Трябва да гледаме нуждите и вижданията на обществото. Явно времето е дошло“, посочи Николова.

"В момента всички политици и политически лидери имат възможност да представят своите предложения. В условията на диалог и консенсус ще бъдат изработени най-правилните мерки и виждания по отношение на новите нормативни промени. Считам, че тъй като дебатът вече е налице, ще се даде ясно послание до какво ще се стигне. Премиерът каза ясно своето послание към гражданите. Ако не се стигне до свикването на ВНС, решението е на правителството и трябва да гледаме обединението и това, че проблемите, които са на дневен ред, трябва да бъдат решавани. Правителството даде ясна заявка за това. Трябва да мислим на първо място за обществото и за гражданите. Всички решения трябва да бъдат обмисляни, защото потърпевшо ще бъде обществото“, каза още Николова.

"Категорично осъждам сблъсъците и изправянето на граждани срещу граждани. Това ли заслужават нашите деца – сълзите в очите на тези две деца в колата не трогнаха ли обществото? Това ли е гражданското общество? Полицията свърши своята работа и смятам, че това противоправно действие ще бъде наказано. Не считам, че нашите деца трябва да бъдат свидетели на такива неща и че това е демокрацията“, допълни тя.

Виж коментарите (5)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).