Николай Ненчев по темата за Украйна: Положението е сериозно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:03 / 25.01.2022
1316
Положението безспорно е сериозно, след като се предприемат конкретни действия от страна на САЩ, НАТО и ЕС. Очевидно не бива да подценяваме това, което се случва в близост до българските граници, посочи Николай Ненчев – бивш министър на отбраната, за напрежението около Украйна и свикването на Съвета по сигурността у нас.

Според него обаче министрите ни говорят на различни езици по темата. "От една страна министър-председателят твърди, че категорично подкрепя инициативите на НАТО, от друга страна министърът на отбраната твърди, че положението не е толкова сериозно. Виждам една пробойна във властта, в рамките на Министерския съвет и управляващата коалиция“, каза Николай Ненчев.

Силно приветствам свикването на Съвета по сигурността, но нека да обърнем внимание, че е съставен от силовите министри, началникът на отбраната, шефовете на специални служби и разузнаването – хора, които са подчинени на министър-председателя. На този съвет може да присъства и президентът, надявам се той да засвидетeлства това уважение към съвета, отбеляза още Николай Ненчев пред bTV.

Моите очаквания са свързани с това министър – председателят и съветът да потвърдят позицията на НАТО и ЕС. От друга страна, струва ми се, че съществени проблеми ще има в Народното събрание при една дискусия и там е твърде опасно за управляващото мнозинство, защото може да бъде преформатирано, смята бившият министър на отбраната.

Като доказателство за това той посочи и че на срещата на външните министри от ЕС в Брюксел за напрежението в Украйна е присъствал не българският външен министър, а заместник-министър.

Виж коментарите (0)

Още по темата (73):
16.04.2022 МО съобщи за придвижване на военна техника
29.03.2022 Десислава Атанасова за НАТО: Член сме на най-успешния политико-военен съюз в света
25.02.2022 Христо Иванов: Настояваме за натовски контингент в България
19.02.2022 Петър Стоянов обезпокоен, заговори за туткане и тюхкане
17.02.2022 По тревога вдигнаха два изтребителя от "Граф Игнатиево" заради чужди самолети над Черно море
17.02.2022 САЩ ще премести войски от Германия в България
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).