Николай Денков: Образованието е един от най-големите ни приоритети

Автор: ИА Фокус
Коментари (2)
22:06 / 23.12.2022
1171
На днешната среща с парламентарните сили обсъждахме приоритети, националните цели и действията, които бихме могли да ги постигнем - това заяви в ефира на БНТ номинираният за премиер от "Продължаваме Промяната" акад. Николай Денков. По думите му, всеки би могъл да се включи в тази дискусия и би било добре да участват и другите партии, но това не се случи.

"Целта е да работим по тази програмна декларация. Другите партии ги нямаше днес и не обмислят варианти за обсъждане и подкрепа на правителство. Тези, които се включиха днес бяха изключително конструктивни, за разлика от първата среща, в която имаше негативна емоция. Днес БСП, ДБ, "Български възход" представиха предложенията си, които се допълваха доста добре, включително и с нашите предложения, които предварително бяха изпратили", каза Николай Денков.

Основните акценти в дискусията са били социалните предложения на БСП, фискалната дисциплина от страна на ДБ и предложенията като приоритети, представени от "Български възход". И всичко това би могло да се съчетае в един документ, който да остане като резултат от общите усилия, посочи той.

Беше ясно, че с "Възраждане" няма как да се води разговор, защото не може да подкрепим техните приоритети, свързани с ориентацията на България. С ГЕРБ не сме имали разговор, подчерта Денков. На днешната дискусия всички са се обединили около това, че образованието е един от най-големите приоритети.

По отношение на хартиената бюлетина Денков каза, че с промените в Изборния кодекс изчезна машинното гласуване и това, което се предлага, няма нищо общо с едно машинно гласуване.

"Аргументите, които бяха използвани за тези промени са напълно неадекватни. Примерите, които бяха дадени от различните партии се оказва, че са грешки на машините, а на хората, които е трябвало да обработят резултатите. Загуби се една голяма част от доверието и то съвсем несправедливо от доверието към избирателния процес и затова ние няма как да си затворим очите", обясни Николай Денков.

Каза, че ще търсят начин да се поправи Изборния кодекс, защото след тези промени той е в много лоша форма, отколкото преди това.

Денков допълни още, че първо ще се подготви и представи пред НС декларацията с приоритети и ако резултатът е положителен, тогава ще бъдат обявени конкретните имена за бъдещ кабинет. Той нито потвърди, нито отрече лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев да участват в едно бъдещо управление.

Виж коментарите (2)

Още по темата (876):
06.06.2023 Кирил Петков: Връщаме силата на парламентарната република
06.06.2023 Мария Габриел: Доказахме, че с диалог и разум можем да постигнем резултати
06.06.2023 Напрежение пред сградата на парламента
05.06.2023 Проф. Дичев за правителството: Намери се компромис, който позволява страната да тръгне напред
01.06.2023 Десислава Атанасова след боя в НС: Това управление на държава ли е?
30.05.2023 Политолог: Последните събития ще мобилизират електората за радикална
промяна
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).