Несрин Узун проговори за ареста на Митьо Очите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
15:14 / 07.08.2018
6249
Бившият депутат от ДПС Несрин Узун разказкри на извънредна пресконференция подробности за злополучното посещение в Истанбул, предава репортер на Burgas24.bg от мястото на събитието. Той проговори за връзките между него, зам.-председателя на ОбС-Бургас Бенчо Бенчев и Димитър Желязков.

"Станахме жертва на изключиталната доброта, която носи в себе си моят добър приятел Бенчо Бенчев. Попаднахме на място и в ситуация, в която беше задържан български гражданин, издирван от Интерпол. Истината е, че бях помолен от Бенчо да запазя на негово име хотел в Истанбул. Тогава бях в среща, не сме коментирали нищо повече. Искаше 3 стаи. Познмаваме се от 15 години, посещаваме често Истанбул. За съжаление в последните години се налага често да го посещаваме и заради неговото здравословно състояние. Резервирах стаите и това е“, започна разказа си Узун.

Той категорично отрече да е отсядал в хотел "Рамадан“. По думите му, е бил в друг квартал на Истанбул, срещнал се е на вечеря с Бенчев, след което го е откарал до хотела. Когато се прибрали, видели, че Димитър Желязков е арестуван.

"Бяхме помолени от турските власти да отидем до полицейското управление за изясняване на ситуацията. Не сме били задържани. Оказах им съдействие, защото говоря турски език и превеждах. Многократно повториха, че не сме арестувани. Казаха, че българските власти са поискали да бъдем изпратени за изясняване на ситуацията“, заяви ексдепутатът.

Той добави, че здравословното състояние на Бенчев рязко се е влошило и призова за повече толерантност.

"Не знам дали знаете, той е инвалид 95%. Моля за милост към него, защото здравословното му състояние е много тежко“, заяви Узун и подчерта, че няма да отговаря на повече въпроси, защото не иска да пречи на следствието.

Вижте цялата пресконференция в нашето видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).