Назрява нов скандал с роднински назначения и обществени поръчки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:50 / 02.10.2017
5451
Назрява нов скандал с роднински назначения и обществени поръчки. Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев призова Елена Йончева от БСП след Хасково да разследва и наследничката му Нина Ставрева. В профила си във Фейсбук бившият кмет разяснява роднинските връзки на Ставрева с хора от общинския съвет и я обвинява, че дава обществени поръчки на свои хора.

Според Цонко Цонев Виктория Керчева, която е председател на БСП Каварна и на бюджетната комисия в общинския съвет, е втора братовчедка на кмета Нина Ставрева. Братът на Керчева е станал технически ръководител във фирмата, която почиства Каварна.

"За заместник-кмет беше назначена преди година и половина Ивелина Илиева, шеф на младежкия ГЕРБ от Добричка област, изключителна близка до Живко Мартинов - Суджука", обясни Цонев. Илиева след това станала заместник-областен управител, след което е уволнена.

Цонев обясни, че друга роднина на Ставрева, която по негово време е била хигиенистка в общината, сега е преквалифицирана в експерт общинска собственост. Според Цонев има и много назначения без конкурс.

"Черешката на тортата е братът на Ставрева, който това лято извърши озеленяване на два обекта с общински пари", заяви Цонко Цонев. Според бившия кмет има още много съмнителни назначения в общината.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).