ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Наш историк: 3 март е празнична дата и за турците! Раковски, Левски и Ботев са били масони
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:42 / 06.10.2021Коментари (1)7575
©
Георги Раковски става преди всички наши революционери масон - преди Ботев, Левски, Захарий Стоянов. Имаме факти и че Иван Вазов също е бил масон." Това сензационно разкри проф. Евгений Сачев, който участва в комитета по честването на 200 години от рождението на Раковски и на 9 октомври 154 години от неговата кончина. Проф. Сачев е единственият в България професор по културно наследство и национална сигурност. Той е и доцент по социокомуникативна музеология, магистър по история, философия и икономика, доктор по социология и доктор на икономическите науки. Признава за себе си, че е масон. Баща е на ексминистърката на труда и социалната политика Деница Сачева.

"От години се занимавам с изучаване делата на Раковски и другите велики българи. Знам, че се спори по въпроса дали Раковски е бил масон. Но аз в последната си книга, написана в съавторство с историка Иван Тренев и Александър Алексиев, "Ролята на масонството в борбите за освобождение на българите от османско иго" давам доказателства за това. В нея показваме фототипни издания на градежите на Раковски (градеж - това е писмен реферет в масонството).

Документите са намерени от един известен колекционер във Варна - Христо Раев. Градежите на Раковски са три, с неговия автентичен почерк - за франкмасонството и работата му във и извън ложата. А той е членувал в седем ложи. Да, аз не споря с моите критици - не искам, защото не можеш да пишеш за масонството, ако не го познаваш. Не мога да говоря за другите, но аз съм масон още от 1989 г. Членувам в смесена ложа от мъже и жени в Швейцария. И братята в България и в чужбина много добре ме познават. Списъка с нашите известни личности, които са били масони, съм го създал въз основа на моите изследвания и работата ми в тази посока много години", твърди проф. Сачев пред "България днес".

Според него Апостола на свободата е приет в ложа Ориент Изток през 1861.

"Това го знам от негови писма, в които казва, че се е клел за отечеството през лето 1861. Освен това има документи в архиви, свързани с масонската дейност, че на 3 март същата година Левски е приет в Цариградската ложа. В нея наред с българите са членували и гърци, арменци и османци. Гарант на Васил Иванов Кунчев в ложата става онзи, който е толкова сатанизиран у нас като предател - Иванчо Хаджипенчович. Реално в онези години младобългарите и младотурците заедно са работили за свалянето на омразното османско иго. Нещо, което не се знае от много българи и днес", каза сензационно Сачев и допълни:

"Ето, колко хора от вас знаят, че датата 3 март е празнична и за турците? Няма руско-турска война, а руско-османска война. Ататюрк всъщност обявява свободата и създава турската република, той гони и последния халиф Абдул Азис Втори и създава светската държава. Така че и за тях 3 март е празник, както и за нас", каза професорът.

Според Сачев други доказателства, които може да представи в твърденията си, че великите ни революционери са били масони, са следните:

"Разполагам с 250 снимки на различни материали, портрети и предмети на наши видни личности - ножа на Стефан Караджа, стола на Левски, на който той е подстриган за монах, масонския жезъл на Раковски, който му е подарен през 1861 г. от Албърт Пайк - световноизвестен масон, върховен началник на Шотландския ритуал на свободните зидари в Америка във ВИП ложата на Миланската скала. Как ще разберем кой е Раковски, ако не знаем този факт? Това е признание! Нещо повече. В Ла Скала се е играла опера от две действия, посветена на живота и делото на Раковски."

"Втората българска легия, която той прави, наброява 1200-1500 души. Тези хора трябва да се изхранват, да се обличат, да се грижиш за тях. Откъде са тези пари? Никой не си задава този въпрос. Животът и делото на Раковски са свързани със световното националноосвободително движение. Както и на други наши революционери.

Някой задава ли си въпроса, че в онова време, когато не е имало интернет, как Ботев пише в своите вестници какво става в Южна Африка! Ами откъде това умозрение на великия наш мислител и мисионер Васил Левски?", казва Сачев и продължава:

"Повечето наши историци са всъщност историографи - аз не им се сърдя, те описват събитията по хронологичен ред. Но те няма как да разберат Левски. Левски е бил обикновен българин, но е писал такива неща, за които няма как да е получил знания от тогавашните образователни институции у нас. Но аз мога да ви кажа, че "наредата" - уставът на тайната революционна полиция на Левски, се почита като един от основоположните документи за създаването на Централното разузнавателно управление (ЦРУ).

В актовата зала на Управлението има даже негов барелеф. Как ще разберем Левски, ако не го видим в съвремието? Казват, че каквото е обществото, такова е и масонството, но не, обратното е - каквото масонството, такова и обществото", завършва проф. Сачев. Спасиха







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Май 6-ти септември подхожда повече за национален празник.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електротранспорт в Пловдив?
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: