ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нарушителите на пътя ще плащат повече за "Гражданска отговорност"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:10 / 13.01.2014Коментари (6)2205
© Plovdiv24.bg
След няколко месеца шофьорите, които извършват нарушения на пътя, вече ще плащат по-висока цена за застраховката "Гражданска отговорност". За шофьорите, които спазват правилата, цената на задължителната полица ще бъде по-ниска. Това ще стане възможно със старта на така наречената система бонус-малус, която ще изчислява цената на полицата в зависимост от поведението на шофьора.

За този начин на изчисление на застраховката се говори от години, но все още няма система, която да позволи проверка колко катастрофи е причинил водача, когато той отиде да поднови изтеклата си "Гражданска отговорност". Ситуацията обаче ще се промени до средата на годината.

В момента Комисията за финансов надзор съвместно с Гаранционния фонд, Асоциацията на българските застрахователи и родна софтуерна компания подготвят единна система, в която самите застрахователни дружества ще въвеждат данни за всяка катастрофа, заведена при тях по "Гражданска отговорност" и "Каско".

Около март се очаква да започне тестването на регистъра, а в края на полугодието да се пристъпи към окончателното му въвеждане. След това всеки агент или застрахователен брокер ще бъде задължен да провери дали клиентът е причинявал катастрофи, или не. В зависимост от резултата ще бъде определена и индивидуалната цена на задължителната автополица, което ще даде реален старт на системата бонус-малус. За шофьорите, които често причиняват катастрофи, цената може да скочи до 7 пъти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
А бе Вашия софтуер като че ли е като системата "бонус-малус"-всеки път иска да се регистрирам отново.Толкова ли е малоумен.А за тази система аз писах подробен коментар преди около ч месец и даже зададох въпроса:Тези коментари чете ли ги някой или както всичко останало отиват в коша.То голяма работа е да се въведе тази система за която аз слушам от 1974 г.или пак някой ще се бие в гърдите "че е открил нещо велико'нещо което в много страни отдавна е въведено.Работата е много проста-всеки застраховател може да се информира за поведението на водача от датата на издаване на контролния талон.Ако е издаден преди по-вече от 5 години това значи,че водача за този период не е допускал нарушения а камо ли ПТП и даже може би ще има "розов талон" и това автоматично го легитимира като водач без наказания в тоя период.И в полицата да се вписва основанието за намалението нацената на ГО.Ако контр.талон е сменян в тоя 5 год.периода се иска от лицето бележка от КАТ за статута му.Защото има водачи с нанесени матер.щети но не ги регистрират пред застрахователа но те са си потенциални изввърпители на ПТП.И друго-абсолютно правилно е становището,че трябва да се застрахова водача а не возилото което като невъодушевен предмет не може да предизвика ПТП-това го прави човека зад волана.Бих искал да дадете място на по широка полемика по тези въпроси иначе има опасност всичко писано да отиде в коша за боклук.За съжаление така е в нашата изстрадала родина.
+1
 
 
Поредните не работещи закони и наредби измислени от политици крадци и държавни служители тип безработни неграмотници, действително какво ще се прави ако собственика на МПС няма СУМПС ими МПСто е собственост на фирма ей глупаци дето ги измисляте тия безсмислици ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ трябва да е на водача,а не на МПСто но не ви изнася защото някои ви снася
Aнонимен
на 13.01.2014 г.
0
 
 
Първо: В БГ се застраховат автомобилите, а не шофьорите?! Тотален абсурд, щото сам по себе си автомобилът не може да направи нищо без шофьор! Второ: Ако искат да са коректни, то ЗК и държавата трябва да променят закона в смисъл ГО да бъде обвързана с лицето на което се издава, а не към конкретен автомобил. Примерно: определено лице сключва застр. полица ГО за щети до определена сума, която му дава право да управлява някаква категория МПС. Сегашното положение е просто абсурдно.
Aнонимен
на 13.01.2014 г.
+4
 
 
В момента най-големите нарушители а именно тези , които шофират без "Гражданска отговорност" са действащи полицаи. Както за служебните така и за личните им автомобили липсва / нямат / този вид ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховка .
Aнонимен
на 13.01.2014 г.
+4
 
 
А какво става ако колата се води на човек, който изобщо няма СУМПС? Застраховката се прави на името на притежателя на МПС-то, а нарушенията са на името на водача.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: