Наглият лихвар Кючука поиска от длъжница да стане негова проститутка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:39 / 06.10.2017
15243
Окръжната прокуратура във Варна внесе днес искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо 41-годишния Ибрям Т. от Провадия. Той е привлечен като обвиняем за извършване на банкова дейност без разрешение, от която получил значителни неправомерни доходи - продължавано престъпление по член 252, ал. 2, предл. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Деянието се наказва с лишаване от свобода от 5 до 10 години и глоба от 5000 до 10 000 лева. Ако бъде признат за виновен, съдът може да конфискува част или цялото имущество на дееца.

При извършеното претърсване и изземване в дома му в Провадия са намерени 9444 лева, около 1 кг злато, 8 автомобила, оставени като залог за дадени заеми, и множество оригинални нотариални актове за собственост на недвижими имоти. За престъпната му дейност са свидетелствали потърпевши от Провадия. Една от свидетелките разкрила, че взела заем от Ибрям Т. в размер на 1000 евро. Върнала му 3000 лева с лихвата с известно закъснение. 

Тогава лихварят започнал да я притеснява с искане да му бъдат изплатени 10 000 лева. Когато получил отказ да издължи такава сума, той поискал жената да работи като проститутка за него. 

Безработният Ибрям Т., който е известен в Провадия като Кючука, демонстрира висок стандарт на живот. Осъждан е за кражби. Окръжната прокуратура във Варна е наложила възбрана върху негов недвижим имот - жилищна сграда, гараж и магазин.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).