Над 1200 души от Пловдивско ще участват в Националния протест

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:22 / 30.11.2011
2702
Повече от 1200 души от Пловдивска област ще се включат в Националния протест срещу пенсионната реформа в София. Това съобщи Татяна Миран, председател на КНСБ Пловдив. Организирани са 23 автобуса, много ще се придвижат и с личните си автомобили. Протестиращите са от всички сектори - здравеопазване, образование, енергетици, служители на БДЖ, на "Български пощи" и други. 

Най-много са гражданите - има и пенсионери и големи групи хора, нямащи нищо общо със синдикатите, които сами се обърнаха към нас, каза Миран. Според нея има смисъл от този протест, той ще изиграе своята роля да внуши на правителството и властимащите, че хората се вълнуват от тези реформи, които биха довели до влошаване, а не до подобряване на техния жизнен стандарт. 

"Искрено се надявам да има чуваемост, защото тези, които са на власт, не са поникнали след последния дъжд и не могат да съдят по собственото си състояние как се чувстват всички останали", каза още Татяна Миран. Те не могат да съдят за това колко щастливи ще бъдат пенсионерите, на които пенсията ще се увеличи с 9 лева. Ако и техните работни заплати станат колкото средната работна заплата за страната, то тогава биха видели за какво става дума, защото всеки на работното си място е еднакво отговорен, независимо от това какви пари получава. 

От КНСБ се надяват протестът да премине мирно, да няма ексцесии и най-важното да има чуваемост, добави лидерът на КНСБ в Пловдив Татяна Миран.


Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
14.12.2011 Борисов: Броих протестиращите от прозореца, бяха 50-100 човека
14.12.2011 Протестиращи причакват министри пред Областна администрация Пловдив
01.12.2011 ГЕРБ и синдикатите преговарят за пенсионната реформа
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).