Наблюдаваме бляскавите Венера и Юпитер при ясно време

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:53 / 25.03.2012
2904
При ясно време ще можем да наблюдаваме планетите Юпитер и Венера. Това каза Лейла Чавдарова - физик в смолянския планетариум. По думите й на 25 и 26 март на западния хоризонт ще се наблюдава освен Юпитер и Венера, които са много бляскави и съвсем тънкия лунен сърп близо до планетите.

На 26 март луната ще бъде в съединение последователно с Юпитер и Венера. Това може да се види на небосвода през нощта. Всички тези явления ще се наблюдават с невъоръжено око и не се налага използването на бинокли или телескопи.

През тези дни в тъмната част на денонощието може да бъде наблюдавана и Марс, която свети достатъчно силно и се вижда още от началото на нощта на югоизток. В полунощ планетата Марс застава точно на юг и става оранжево-червена и светеща. По думите на Чавдарова това са интересни астрономически явления и при ясно време ще могат да се регистрират.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Четирима са пострадали след челен удар между бус и тир
COVID-19 има нов вариант, вижте симптомите на FLiRT
България засилва връзките си с българската общност в Косово
Горанов: Имам лоша оценка от САЩ и трябва да си извървя пътя
Бойко Борисов: Положих всички усилия да не отидем на избори
Имат ли право непълнолетните да работят по време на лятната вакан...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).