НКЖИ продължава техническото обучение на служителите си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:37 / 30.10.2008
1272
Национална компания "Железопътна инфраструктура" продължава серията от обучения по безопасност и здравословни условия на труд за своите служители, които са част от програмата "Техническа учебна година". Служителите от средния ръководен състав на НКЖИ в Енергосекция Горна Оряховица и УДВГД (Управление на движението на влаковете и гаровата дейност) в Горна Оряховица и София, както и от железопътните секциите в Плевен, Враца и Бургас преминаха успешно обучението по програмата.

Като социално отговорна компания, НКЖИ ежегодно провежда "Техническа учебна година", която започва от началото на октомври и приключва до средата на декември 2008 г. Целта е повишаване нивото на теоретичните и практически знания по безопасност на превозите, безопасни и здравословни условия на труд, нововъведени технически системи, нормативи на железопътния транспорт и основи на управлението за ръководния състав. По време на обучението експерти представиха и новостите в техническите системи, измененията в нормативите документи на железопътния транспорт и в областта на управлението на човешките ресурси и тяхното прилагане. Най-голям интерес предизвиква лекцията за влиянието на стреса и възможностите за неговото преодоляване.
 
Лекциите и дискусиите са с участието на директорите на регионалните поделенията и водещи специалисти в областта на безопасността на превозите, техническите дисциплини, както и експерти от инспекция "Здраве и безопасност при работа" и Дирекция "Управление на човешките ресурси".
Първоначалните данни показват, че програмата "Техническа учебна година" на НКЖИ постига заложените цели за определяне на проблемите на средния ръководен състав и тяхното разрешаване, повишаване нивото на техническите знания и подобряването на работната среда при спазване на изискванията за безопасност на превозите. Обучението по програмата продължава по утвърден график.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).