Мъж, убил бившия си зет при неизбежна самоотбрана, влиза в затвора

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:24 / 17.12.2020
3032
Днес, 17.12.2020 г., бе разгледано делото срещу М. П., на 57 години, причинил смъртта на бившия си зет, съобщи Радослав Лазаров, говорител на ОП Варна.

Припомняме, че на 06.19.2018 г. пострадалият посетил бившия си тъст с искане да му бъдат върнати обеци, които бил подарил на дъщеря му или да му бъде възстановена паричната им равностойност.

Обвиняемият отрекъл да му дължи каквото и да е и поискал да отнесат спора си в полицията. Обърнал му гръб и бил нападнат с удари в главата.

Успял да извади сгъваем нож, който държал в джоба на джинсите си и започнал да се отбранява. Пострадалият го бил хванал здраво през кръста и го дърпал, а обвиняемият му нанесъл няколко удара с ножа по ръцете. След като се отскубнал от захвата му, го пробол в областта на сърцето.

Пострадалият напуснал дома на обвиняемия и с автомобила си се отправил към болницата в Дългопол. Там излязъл от колата си, но успял да стигне само до входната врата, където паднал в безпомощно състояние.

Лекарите не успели да спасят живота му, въпреки проведените на място реанимационни мероприятия.

Обвиняемият разбрал за случилото се от свой познат, съобщил за инцидента на дъщеря си по телефона и отишъл да се предаде в полицията.

Съдът призна за виновен М. П. в извършването на престъпление по чл. 119 вр. чл. 115 от НК, за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана и му наложи наказание лишаване от свобода за срок от две години и шест месеца, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Окръжна прокуратура Варна няма да протестира присъдата, тъй като я счита за справедлива и законосъобразна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).