Мъж поряза трима полицаи и счупи носа на инспектора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:31 / 11.01.2022
1347
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 30-годишен мъж за нанасяне на телесни повреди на четирима полицаи. Това съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение. 

На 08.01.2022 г. в района  на ж.к. "Дианабад“ обвиняемият А.Ф. бил спрян за полицейска проверка. Униформените му поискали документи за самоличност, а той започнал да буйства. Извадил нож и порязал ръцете на трима от полицаите, които опитали да го усмирят. След това ударил с глава полицейски инспектор, в следствие на което й счупил носа.  В резултат от действията си обвиняемият нанесъл леки телесни повреди на четирима полицаи.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал.2, т.3 и т.4, предложение предпоследно, вр. ч. 130, ал. 1 от НК, което се наказва с "лишаване от свобода“ за срок от 1 до 5 години. Предвид опасността обвиняемият да извърши друго престъпление, дежурен прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа. Днес, 11.01.2022 г., ще бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо А.Ф.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).