Мъж нахлу в столично училище и заплаши да се запали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:25 / 15.11.2016
5481
Нападение срещу училище в столичния квартал "Дружба". Мъж нахълта в сградата и заплаши да се самозапали, предаде Нова тв. Той нахлул в училището през голямото междучасие. След като пробил охраната, мъжът се насочил към басейна на училището и скочил в него. Треньорът бил с група деца.

"Луд, млад и як беше. Не буйстваше. За секунди изведохме децата", обясни треньорът Александър Анастасов.

"Мъжът беше гол, само с една обувка, беше на носилка и го вкараха в линейката и го отведоха. Изплашихме се, бяхме затворени, за да не излизаме от стаите", разказа едно от децата, станало свидетел на случката в училище.

Мъжът излязъл от басейна и се заключил в стаичката на треньорите. Полицията дошла.

"Беше направен опит да се осъществи контакт с лицето, категоричен отказ за това. Визуално наблюдавахме лицето от няколко места и около 10:30 часа се усеща остра задушлива миризма от същото сервизно помещение. Беше разбита вратата на помещението", разказа Валери Симеонов, началник на 8-мо РПУ.

И мъжът е бил изведен. Образувано е досъдебно производство срещу него. Не бил освидетелстван, но се знаело, че е злоупотребявал с наркотици. Работил в спедиторска фирма.

"Няма данни досега да е бил на лечение. Най вероятно причините му за това са лични", добави Валери Симеонов, началник на 8-мо РПУ.

Директорът на училището заявил, че ще смени охраната.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Повече от 40 минути реанимирали 5-годишното дете
Черно море е застрашено заради проект?
Бизнесмен: Положението е отчайващо, държавата е абдикирала
Започна спешна проверка заради смъртта на 5-годишното дете
Въпроси по Кампания 2024: Очакват ли се закъснели плащания, които...
Шофьор слезе от колата и намери смъртта си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).