Мрежата закипя! Зеленият сертификат стана вдъхновение за безброй смешки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:02 / 20.10.2021
6974
Поглед към новите мерки, но с чувство за хумор. Само за няколко часа изискването за зелен сертификат придоби десетки шеговити интерпретации в социалните мрежи. Документът за достъп до заведения и масови мероприятия оживя на знамето на "Райна Княгиня", на стар зелен паспорт, дори и на банкнота от 100 лева.

Според експерти хуморът в подобни ситуации е познат похват за приемане на наложени забрани. "Когато хората са отчаяни и не виждат друга алтернатива за справяне с властта - често пъти се избива в посока хумор. Ние си го спомняме и по времето на социализма някога - начин да критикуваш режима, начин да критикуваш управляващите чрез вицове, чрез карикатури", обясни пред Нова тв социологът Алексей Пампоров.

Достъпът до масови мероприятия и ресторанти с тест роди десетки шеговити въпроси сред джентълмените в мрежата: "Длъжен ли е кавалерът да плати PCR теста на дамата, която е поканил на вечеря?".

"Какво да направим, когато утре изведнъж не можем да се храним навън. Не можем да отидем на работа, защото малките ни деца остават вкъщи. Избива ни на смях. Иначе трябва да ни избие на бой. По-добре е да ни избие на смях, отколкото на бой", добави социологът.

Хуморът не подмина и религията: "Показвам зеления ми сертификат на Св. Петър, за да ме пусне в Рая".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Тази еднометрова акула изплува на брега на Северния плаж в Бургас...
Станишев: Много войводи, малко четници
Мъж остана без работа заради фалшиво положителни тестове за нарко...
Корнелия Нинова: Днес ни чака много сериозно решение
Рожденичката днес - нейна песен е по-популярна у нас от Happy Bir...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).