ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Момчето, било лекар: Докторът ме хвана за гърлото, затова го ударих
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:07 / 24.01.2015Коментари (10)2972
©
"Не отричам, че ударих доктора, но моето беше реакция на неговото поведение. Той пръв ме стисна за гушата". Това каза Борис, който нападна началникът на клиниката по реанимация в УМБАЛ "Света Анна" в София д-р Димитър Николаков пред Нова телевизия.

Борис и приятелят му, който е с постоянен паспорт от Испания и временно пребивава в България, нахлуха в реанимацията в болницата в четвъртък и нападнаха доктора. Двете момчета се явиха в предаването, за да разкажат своята версия за случилото се.

"Моето беше реакция на неговото поведение. Той пръв ме стисна за гушата. Отидохме в болницата, за да оправим документите на бащата на неговата приятелка. Нормално е като даваме документите, да се поинтересуваме за състоянието на пациент. Когато дадохме картона на санитарката попитахме какво се случва с пациента. Тя каза, че каквото са казали сутринта - това е", разказа Борис.

"Обясних, че приятелката ми е в шок и не може да ми обясни, затова помолих да ми кажат на мен какво се случва. При което жената ми отвърна - аз съм санитарка, не съм длъжна да казвам нищо и се прибра", каза приятелят на Борис.

Тогава Борис влязъл след нея. 

"От входа на отделението видях началника Николаков. Той дойде при мен - на камерите в болницата може да се види как влизам и как излизам. Доктора ме избута с едната ръка за гърба, с другата за рамото. После, извън отделението застана на половин метър от вратата и с арогантен тон и високомерие ме попита какъв съм и какво правя там, но не ми позволи да обясня защо съм там", каза той.

След това докторът го стиснал за гърлото. "Не сме срещу лекарите, и министъра, а конкретно срещу този човек. Не търсим съчувствие, а поне да получим някакво разбиране. Когато му казах за Хипократовата клетва и ме хвана за врата. Три пъти съм го ударил през ръцете", разказа още Борис. Лекарят има мозъчно сътресение и нараняване в областта на веждата.

"В момента се води досъдебно производство и не съм оторизиран да давам информация. Искам да се приключи. Не са виновни тези момчета, не ги обвинявам. Това е мой проблем като лекар, на вас - като журналисти, на обществото, че не знаят какво е дисциплина. Навлизането на територията на реанимация, ако не си със специално облекло е изключително опасно както за пациентите вътре, така и за обществото навън. 

В реанимация е налична инфекция, ако се изнесе в обществото чрез хора, които неправомерна влизат там, е изключително опасно. Не търся вина на този господин, който ме удари. личността на д-р Николаков няма значение, реагирал съм така, че да запазя живота и здравето на пациента", каза д-р Димитър Николаков в пряко включване по телефона в ефир.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.01.2015 г.
0
 
 
АКО СЪСТОЯНИЕТО НА ПАЦИЕНТА СЕ УСЛОЖНИ СЛЕД СВОЕВОЛИЕТО НА ИНДИВИДА, КОЙ ЩЕ Е ВИДОВЕН?! ЛЕКАРЯТ, ЗАЩОТО Е ПОЗВОЛИЛ НА ИНДИВИДА ДА ВЛЕЗЕ В ОТДЕЛЕНИЕТО И Е ТРЯБВАЛО ДА МУ ДАВА ОБЯСНЕНИЯ?! ЩЕ ОСЪДЯТ ЛЕКАРЯ, ЗАЩОТО Е ИЗПЪЛНИЛ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ!
+1
 
 
Информация е дадена,но този агресор(нападателя) решил ,че е "нормално" да наруши вътрешният ред ,да влезе в реанимация,да раздава квалификации изложи на риск живота на екипа,и на болните в реанимация?Нали се досещате че в другата Европа,
Aнонимен
на 24.01.2015 г.
+1
 
 
И според мен доктора е трябвало да даде информация, а не да се държи арогантно, още повече, че се иска такава за човек в интензивно отделение, не сега доктора да се оправдава с това че е абсолютно забранено за външни лица в този сектор. То това за забраната е ясно, но от къде да получиш информация, като стоиш на входа и никой не ти обръща внимание. В здравеопазването има много слаби моменти, на които министъра трябва да обърне внимание, а той има желание и хъс за това. Пожелавам му го.
+6
 
 
Според мен докторът не е трябвало да напада, а да бъде по-цивилизован. Трябва да се дава информация на близките на болните, какво по-нормално от това!?!
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 24.01.2015 г.
+6
 
 
Наистина е забранено да се влиза в реанимацията на всяка болница,но и трудно се получава информация за състоянието на пациентите им,на мен санитарката ми отговори-Докторът не ви ли каза?А къде е докторът,който може да го намери.
+2
 
 
А каква щеше да е реактсята ако беше тсиганче.... ???
на 24.01.2015 г.
+6
 
 
Наистина има много арогантни лекари. Лично контактувах с такава лекарка - кардиоложка, работи в поликлиниката на автогара Юг. Не й споменавам името, но работещите и посещаващите тази поликлиника я знаят добре.
+5
 
 
Болница , затвор и милиция - вътрешната организация е все същата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Covid-19
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Серия от трусове в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: