Много добра новина за част от служителите на държавната администрация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:06 / 01.06.2022
2126
Планираме увеличение на заплатите на ИТ специалистите в държавната администрация. Това каза за БТА министърът на електронното управление Божидар Божанов

"В момента за ИТ длъжности се допуска заплата, която е 60% над основната за това ниво в администрацията. Идеята е да предложим да стане 80%, тоест да бъде увеличена с 20%. Това е крайно недостатъчно, отново няма да достигне частния сектор, но все пак е някакъв стимул“, смята министър Божанов. 

Той подчерта, че увеличението може да стане с промяна в Единния класификатор на длъжностите в администрацията и наредбата към него и допълни, че такова обсъждане вече е започнало. Министърът на електронното управление посочи като евентуален срок за това следващите няколко месеца. 

Министър Божанов беше изслушан днес в парламентарната Комисия по електронно управление и информационни технологии, където предостави пред депутатите информация за напредването на процеса по изграждане на приложението за електронна идентификация. Министърът увери, че процесът напредва с бързи стъпки, както и че първоначално заложеният обхват ще бъде разширен. 

В рамките на системния проект сме уточнили някои неща, с които ще разширим първоначално заложения обхват, така че да могат гражданите да проверяват цялата информация за себе си директно през приложението за идентификация, посочи Божидар Божанов

В приложението ще има цялата наша идентичност, която държавата знае. Когато имаме това приложение, ще можем да проверим всяка информация за себе си, за свързаните с нас лица, имоти, коли и т.н., допълни той. 

Министърът увери, че всяка стъпка от процеса по изграждане на е-идентификацията ще бъде публична.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).