Млад мъж псува и обижда кондукторка, "удоволствието" му излезе 200 лева

Автор: Пламена Николова
Коментари (8)
17:16 / 18.06.2020
2830
Районен съд – Варна наложи 200 лева глоба за проява на дребно хулиганство, съобщиха от пресслужбата на съда.  

Инцидентът възникнал в автобус на градския транспорт,  пътуващ по маршрута на линия №31. Около 20 часа вечерта на 17 юни т. год. от спирката срещу Катедралата в автобуса се качили двама души, които седнали в задната част на рейса, с кенчета бира в ръка и без поставени предпазни маски. Кондукторката отишла да ги таксува, като им направила забележка да си сложат маските.

Единият прибрал бирата и поставил предпазното средство на лицето си, но другият – 29-годишен мъж, влязъл в пререкание със служителката, започнал да я обижда като употребявал псувни, нецензурни думи и неприлични епитети.

Шофьорът на автобуса, в района на спирката пред Община Варна, също се намесил и опитал да разреши проблемната ситуация с молба да слязат от превозното средство. Когато това не се случило, бил подаден сигнал в полицията. 

Непристойната проява е извършена на публично място, но не представлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, а е нарушение на Указа за борба с дребното хулиганство, наказуемо с глоба или задържане в поделенията на МВР. Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 24-часов срок.

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).