Млад мъж опита да продаде продукт чрез OLX, но вместо това "олекна" с 2000 лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:18 / 04.12.2022
6108
29-годишен мъж е станал жертва на интернет измама, съобщават от полицията в Разград. Потърпевшият сам е подал сигнала, като обяснил, че е получил съобщение в профила си в OLX, където бил публикувал обява, че продава компютърна маса.

Авторът на съобщението заявил желание да я купи. За да преведе парите, измамникът изпратил линк на пострадалия, на който той да въведе личните си данни и номера на дебитната карта. Малко след това потърпевшият получил два SMS-а, че от сметката му са извършени две тегления в размер на 500 евро всяко. По случая е започнато разследване, предава БНР.

Само преди дни от Полицията в Разград предупредиха, че зачестяват опитите за  телефонни измами на територията на Разградска област, както и че има ръст при  интернет измамите, извършвани през различни платформи за покупко-продажба на стоки. При тези измами потърпевшите предоставят данните от платежните си карти на трети лица, предплатили са капаро или са изпратили стоки, без да получат плащане.  Затова от ОДМВР-Разград напомнят:

"Не се доверявайте, ако някой по телефона се представи за следовател или полицай и ви поиска пари! Считайте го за измама и сигнализирайте на тел.112! Внимавайте с интернет-сайтове - проверявайте отзивите на предишни клиенти за това дали са получили стоката, какво е нейното качество и т.н. Не отваряйте линкове или е-мейли от неизвестни потребители."

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
Над 2 млрд. лева дължим на банките
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).