Млад лекар: Ситуацията в България е безнадеждна! Яко ще се мре!

Автор: Георги Кирилов
Коментари (25)
20:23 / 12.11.2021
54412
Д-р Стефан Митев е гастроентеролог и основател на "Българско рационално общество". От няколко седмици помага в ковид сектора, тъй като там е много натоварено и персоналът изнемогва. Представяме ви неговите впечатления, публикувани в официалната му страница във фейсбук.

Нощна смяна в КОВИД сектор - епизод пореден, след който ще загубите вяра в човечеството.

Ситуацията е трудна и болезнена за описване. Не може да разчитате на човешко отношение, дори в критична ситуация.

През изминалата нощ един от пациентите се беше подхлъзнал и паднал на пода. Той е над 120 килограма, със сатурация под 80% на 30 литра кислород за минута. Беше започнал да вика за помощ. При падането си беше ударил ходилото, което кървеше на пода. Викал е за помощ над 10 минути, докато го чуе санитарят. Проблемът е, че в същата стая има още трима пациенти, на 2 метра от него.

Никой от тях не ни сигнализира да дойдем по-рано при все, че има бутон за помощ до всеки от тях. Буквално те безучастно гледаха как човек кърви и се мъчи без кислород на земята до тях. С голямо усилие успяхме да върнем пациента на леглото и му поставихме кислородната маска. Стабилизира се доколкото е възможно, превързахме ходилото. Но след това просто полудях и се развиках на останалите в стаята. Срам ме е, че съществуват подобни индивиди. Нямаха оправдание защо не са ни извикали по-рано. Гледаха с празен поглед и мълчаха.

Не разчитайте на никого за помощ. Хората у нас са лоши. Ще те гледат как умираш и няма да направят ни най-малко усилие да помогнат.

Такива сме - лош материал.

Санитарка в КОВИД сектор ми обяснява как във ваксините имало чипове. Виждала е как на ръката на ваксинираните залепват монети и лъжици. Твърди че чрез чипа ще ни контролират, но не знае как точно ще стане. Разговорът се развива в линейка след като преведохме пациент по спешност в интензивен сектор с около 60% сатурация, който рязко се беше влошил.


Санитарката вижда страданието и смъртта всеки ден. И въпреки това се страхува от ваксината, а не от вируса. Няма как да променя мнението ѝ. Няма смисъл да хабя сили за разговор - при някои хора рационалното мислене е в огромен дефицит. Но пък осъзнах, че целенасочената пропаганда от лъжи е успяла да постигне целта си. Много хора вярват в абсурдни неща и предпочитат смъртта пред ваксината. Виновниците ги знаете - медии, лекари, политици.

Безнадеждно е. Яко ще се мре. 

Виж коментарите (25)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).