Мистерията се заплита! Кой е виновен за голямата трагедия с редник Тошев?

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
22:12 / 27.09.2017
7349
Няма категорично заключение как е станал трагичният инцидент с Николай Тошев. "Случаят е сложен. Продължава събирането на доказателства, проверяват се всички версии, заяви говорителят на Софийска Военно-окръжна прокуратура полк.Алексов, цитиран от struma.bg. Назначена е аутопсия на трупа и след приключването й, тялото ще бъде предадено на близките. Тепърва предстоят да се направят експертизи, които да установят как е възпроизведен смъртоносният изстрел. 

Фаталният инцидент с 31-годишния редник стана вчера на полигона "Сливница" след занятие по планирани стрелби. При сваляне на картечница "Браунинг" и качването й на камион редникът от военно формирование 26 400 Благоевград е прострелян смъртоносно, съобщиха от прокуратурата. Странното е, че в официалното съобщение на министерството на отбраната още в деня на инцидента бе обявено, че той се е самопрострелял. След извършена проверка на оръжието и транспортиране на картечницата, въпреки че преди това е имало преглед на оръжието и доклад, че е изпразнено, започнала подготовка за транспортиране на картечницата. 

В този момент се произвежда изстрел, при който войникът е тежко ранен в лявото бедро. Незабавно му е оказана първа медицинска помощ от лекар от ВМА- Пловдив, който е присъствал на стрелбите. Пострадалият е транспортиран с линейка към ВМА - София, но на път за болницата умира и лекарският екип само констатира смъртта му. В официалното съобщение на прокуратурата бе посочено, че редникът е прострелян, а днес говорителят на Софийска военно-окръжна прокуратура подчерта, че не става въпрос за "самопрострелване". 

Аутопсията е приключила днес в 11 ч., но тялото на Николай не е предадено на близките с мотив, че документът не е разписан от разследващия прокурор. От Военна прокуратура обясниха, че близките трябвало да подадат молба до тях, за да бъде освободено тялото на момчето. Николай Тошев станал професионален войник преди 6 месеца, преди това бил оператор в телевизия "Родина". 

"Беше изключително позитивен, добър, лъчезарен младеж, истински се радваше, че е станал кадрови войник", коментираха вчера благоевградчани. И не скриха опасенията си, че случаят с Николай ще бъде потулен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).