Мирослав Ненков: Ген. Мутафчийски ми забрани да изказвам мнението си, напуснах ВМА

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:23 / 31.05.2023
4910
Бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков е подал оставка от Военномедицинска академия (ВМА), след като е приканен от директора на болничното заведение д-р Венцислав Мутафчийски да прекрати медийните си изяви.

Това заяви самият д-р Ненков в интервю пред Дарик радио.

"Подадох оставката си от Военна болница, защото ми забраниха да изказвам мнението си. Лиших се от това сам, за да имам правото да кажа, че нашият президент прилича на руски генерал, че премиерът Борисов е манипулатор, че главният прокурор е слаб актьор - неща, които аз мисля", заяви бившият здравен министър.

"Ген. Мутафчийски ми постави условие да спра да се явявам по медиите, иначе ще има последствия. И аз направих това, което смятам, че е редно - подадох си оставката от болницата. За мен това е много трудно нещо, защото в болницата, която напуснах, работих с прекрасни колеги, чудесни хора, брилянтни специалисти, и изкарвах добър доход. Лиших се от това нещо сам. Не ме е принуждавал да напусна, това си е мое решение. Възприемам го като "насила", защото не съм го искал", казва той в последното си предаване на "Дарик" от 26 май.

"Ген. Мутафчийски направи така, че аз да напусна, но този мишок, който му църка в ушенцето, ще направи нещо друго - не толкова приятно за него самия", каза още медикът.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).