Министърът на отбраната се извини заради военните учения край Крумово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
16:29 / 11.07.2013
5406
Продължава съвместната българо-американска подготовка "Тракийско лято - 2013" в района на град Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Учението ще се провежда до 22 юли 2013 г. В него участват сили и средства от Министерството на отбраната, Българската армия, Министерството на вътрешните работи и Военновъздушните сили на САЩ в Европа.

От американска страна, в подготовката участват транспортни самолети С-130 "Херкулес" и С-21, както и до 150 американски военнослужещи, а от българска страна - транспортен самолет С - 27 J "Спартан", един зенитно-ракетен дивизион, специализирано подразделение на Министерството на вътрешните работи и до 550 военнослужещи. По време на подготовката се изпълняват дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове от самолети С-130 J "Херкулес" и С- 27 J "Спартан". Българските и американските екипажи извършват тактически полети на малка височина, превоз на войски и товари, стоварване на тактически въздушни десанти и доставка на хуманитарна помощ за бедстващо население.

Тази съвместна българо-американска подготовка се провежда за пета поредна година и е изключително важен етап от подготовката на Българската армия за постигането на висока степен на оперативна съвместимост със съюзнически армии. От особена важност е, че изпълняваните задачи допринасят за подготовката на българските екипажи за оказване на спешна помощ на населението в кризисни ситуации. 

Министърът на отбраната Ангел Найденов декларира, че си дава сметка за безпокойството, възникнало сред жители на селата Крумово и Ягодово, вследствие на извършваните нощни полети. 

От името на Министерството на отбраната министър Ангел Найденов се извинява за предизвиканото неудобство и уверява, че са предприети действия за допълнително разясняване на необходимостта от провеждането на тренировките. 

На ръководителя на учението от българска страна е разпоредено да проведе срещи с граждани и представители на местните власти за успокояване на населението в района.

Виж коментарите (17)

Още по темата (2):
12.07.2013 Поискаха министерска оставка заради военните учения край Крумово
10.07.2013 Жители на "Тракия": Военни самолети летят над главите ни!
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).