Министър Томислав Дончев на посещение в ОИЦ Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:51 / 13.07.2012
2337
На 16 юли (понеделник) в 9.30 ч. министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев ще посети Областен информационен център - Пловдив. Той ще бъде придружен от началника на отдел "България" в главна дирекция "Регионална политика" на ЕК - Реналдо Мандметс, заместник-министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, ръководителя на управляващия орган на ОП "Регионално развитие" Деница Николова, представители на Управляващите органи на Оперативните програми, на дирекции към Министерски съвет и Централния информационен и координационен офис.

Повод за посещението на министър Дончев e изминалата една година от подписването на договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на 27-те общини-бенефициенти по процедура № BG161РО002-3.3.02 за "Изграждане и функциониране на областни информационни центрове". За това време Областните информационни центрове се превърнаха в основен източник на информация за гражданите по въпроси, свързани с Кохезионната политика на ЕС и Националната стратегическа референтна рамка. С тяхна подкрепа непрестанно се разширява достъпът до информация за възможностите за финансиране по структурните и Кохезионния фондове за всички социални, етнически и възрастови групи из цялата страна.

На срещата са поканени да присъстват кметът на община Пловдив Иван Тотев, областният управител на област Пловдив Здравко Димитров, председателят на Общински съвет - Пловдив Илко Николов, общинските съветници на община Пловдив, кметовете на 18-те общини в област Пловдив, представители на неправителствени и браншови организации, социално-икономически партньори и медии.

ОИЦ - Пловдив е създаден по проект № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "Изграждане на областен информационен център в гр. Пловдив". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез европейския фонд за регионално развитие.

 

 

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Доц. Мангъров обясни за "вируса на шамара"
Иво Сиромахов: Ако смятате, че абитуриентите са прости, значи не ...
Арестуваха шофьора, блъснал друг водач на главен път
Измамите, за които да внимаваме при плащане онлайн
Повече от 40 минути реанимирали 5-годишното дете
Черно море е застрашено заради проект?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).