Министър Карамфилова: Насочваме 3,5 млрд. лв. европейски средства към опазване на околната среда и подобряване качеството й

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
09:35 / 20.10.2022
972
Насочваме 3,5 млрд. лв. европейски средства към опазване на околната среда и подобряване качеството й. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ министърът на околната среда и водите д-р инж. Росица Карамфилова.

Европа одобри и ще даде на България ресурс от над 3,5 млрд. лв. по Оперативна програма "Околна среда“, които да са насочени към опазване на околната среда и подобряване качеството й. Средствата най-основно ще са фокусирани за подобряване на ВиК-инфраструктурата. Като наш водещ приоритет средствата ще бъдат насочени и към подобряване качеството на атмосферния въздух. Другите мерки са свързани с управление на отпадъците, опазване на биоразнообразието, превенция и управление на риска от наводнения“, обясни тя.

Министър Росица Карамфилова каза още, че целта е да се минимизира забавяне при фактическо изпълнение на дейностите. Потенциални бенефициенти са общините и ВиК-дружествата. Средства ще се отпускат и на неправителствени организации и научния сектор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).