Министър Димитров и МОСВ с нова мощна акция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:38 / 11.10.2020
3210
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров днес участва в акция, при която беше разкрит крупен незаконен добив на инертни материали от коритото на река Струма в землището на село Дрангово, община Петрич. Акцията е по разпореждане на Върховна административна прокуратура. В нея участват икономическа полиция, жандармерията, експерти и директорите на Басейнова дирекция "Западнобеломорски район“ и на дирекция "Управление на водите“ в МОСВ. 

На място са установени няколко тежки камиона и багери. В близост до коритото на реката е намерена фадрома и товарен камион с мокър инертен материал. В съседното село Ръждак е открито голямо количество (около 2-3 хил. кубика) депониран материал. Правено е незаконно преграждане на реката с диги, като  има и участъци със заблатявания. Това създава опасност от наводнения, включително засягащи съседна държава, тъй като реката е трансгранична.

Според събраните досега данни в незаконния добив са замесени няколко фирми на територията на две общини в Благоевградска област. В момента се прави оглед на коритото на реката в участъка от Петрич до Кулата.

Добивът на инертен материал от речните корита в България е забранен. По случая е образувано досъдебно производство. Следствените действия продължават като органите на МОСВ оказват пълно съдействие.

Виж коментарите (0)

Още по темата (257):
08.11.2023 Пламен Узунов осъди прокуратурата: ВКС потвърди решението на апелативния
съд
08.02.2023 Адв. Емилия Недева за случая "Узунов – Бобоков": Не остана принцип от "Римска харта" на европейските прокурори, който гл. прокурор Гешев и спецпрокуратурата да не са нарушили
06.02.2023 Прокуратурата прекрати разследването срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов
30.12.2021 Пламен Узунов и Пламен Бобоков осъдиха прокуратурата заради бавното развитие нa дeлoтo им
13.05.2021 Янаки Стоилов поиска проверка на твърденията на Светослав Илчовски
10.05.2021 Миню Стайков за твърденията на Илчовски: Нямам сестра
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).