Министерството на отбраната: Армията не е останала без застраховател

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:15 / 22.08.2017
1522
Отнемането на лиценза на застрахователна компания "Надежда" АД, с която Министерството на отбраната има сключени договори не освобождава дружеството от задълженията по вече сключени контракти, съобщиха от военното ведомство.

Комисията за финансов надзор отне лиценза на застрахователната компания "Надежда", след като стана ясно, че тя не е изпълнила издадените предписания за отстраняване на редица проблеми, установени по време на стрес тестовете на фирмите в сектора.

МО има общо 5 договора с компанията, които са в срок до края на февруари 2018 г. От министерството са категорични, че служителите му (военни и цивилни) са напълно защитени от българското законодателство.

Собственикът на ЗК "Надежда" ще се бори с КФН в съда, но признава, че бизнесът му вече е съсипан
"За случаите, в които Застрахователна компания "Надежда" отказва да изплати дължимото обезщетение за временна загуба на трудоспособност на застраховани лица поради "подценяване на опасността" и "проявяване на невнимание", Министерството на отбраната е сигнализирало Комисията за финансов надзор с писмо от 17 юли 2017 г.", става ясно от съобщението.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).