Месопреработвателите изпитват остра криза за свинско и говеждо месо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:35 / 09.06.2018
3273
Месопреработвателите изпитват остра криза за свинско и говеждо месо. Това заяви в Горна Оряховица по време на празника на суджука д-р Светла Чамова, изпълнителен директор на Асоциацията на месопреработвателите.

По повод готвените нови стандарти, които да определят какъв процент месо ще има в колбасите, д-р Чамова коментира:

"Процентът месо е много относително, зависи покоя рецепта го гледате. Това са много изкуствени неща, които се създават, едно изкуствено напрежение. Българският потребител е манипулиран от най-различни от най-различни организации, от различни лобита на вносители на продукти не български."

240 хиляди тона свинско месо са нужни за годишното задоволяване на българския пазар. Две трети от тях се налага да бъдат внасяни, посочи шефът на Асоциацията на месопреработвателите д-р Светла Чамова.

"С говеждото месо е още по-трагично. Пилешкото е единственото, което си има и производство, и пазари, и възможности за износ."

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).