Медицинско чудо! След тежко отравяне с гъби и кома млада жена живее втори живот

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:06 / 16.11.2016
3374
22-годишната Галя Георгиева, която изпадна в кома след тежко отравяне с гъби, живее втори живот, благодарение на лекарите от Реанимацията на УМБАЛ-Бургас. Случаят с момичето е без аналог, защото досега пациент с подобни показатели не е успявал да оживее. 

Въпреки мрачната прогноза и малките шансове за възстановяване, лекарите от УМБАЛ - Бургас правят всичко по силите си. Галя постъпва в болницата на 25-ти октомври. Два дни по-рано тя й баща й, които работят като пазачи, са брали гъби около Приморско.

"Вечерта хапнахме, но към 01:30ч. на мен ми стана лошо и започнах да повръщам, след един час и тя се почувства зле. На следващия ден повикахме Бърза помощ, защото дъщеря ми продължи да се влошава и ни транспортираха тук. Благодаря на д-р Йордан Томов, д-р Мария Колева и на целия екип на Бургаската болница за грижите. Пожелавам им да продължават да работят все така", каза на изписването на Галя баща й Георги Георгиев. 

Мъжът не е бил с тежко отравяне, защото е консумирал по-малко количество от гъбите. Отровата им обаче е била толкова силна, че кучето на семейството е умряло, след като е яло от тях.

Самата Галя искрено благодари на медиците. "На всички, които са в тежко състояние, мога да кажа да не се съмняват в лекарите и да им се доверят", сподели тя.

За екипите на Отделението по анестезиология и интензивно лечение (Реанимация), където са най-тежките случаи, младата жена е награда за усилията им.

"Приехме я на 25-ти октомври. Момичето беше в изключително тежко състояние - в кома, а чернодробните й ензими АСАТ и АЛАТ бяха 100 пъти над нормата. Борбата беше голяма. Тя премина няколко курса на хемодиализа, но въпреки това остана в същото състояние. По-късно дойде в съзнание, но продължи да е на апаратна вентилация, защото не можеше да диша сама. Постепенно я стабилизирахме и ето, че днес я изписваме", каза д-р Йордан Томов.

Галя напусна отделението заедно с баща си. Макар да е видимо здрава, тя ще трябва да мине на диета и да пази здравето си. Като жест лекарите от Реанимация й помогнаха с част от лекарствата, с които трябва да продължи терапията си.

"Пациенти като Галя ни изпълват с надежда, защото ние винаги даваме 100% от себе си дори при най-безнадеждните случаи", заяви д-р Йордан Томов.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Брюксел одобри изменението на Стратегическия ни план
След загинал при тежка катастрофа: Освободиха движението по АМ"Тр...
Ако пътувате към Пловдив, въоръжете се с търпение, няма да присти...
Пеевски защити българското духовенство, обвини Русия в опит за на...
Автомобил помете металните ограждения на бул. "България" и спря н...
Сериозни разлики в температурите през юни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).