Мая Вапцарова: Нима Висоцки не беше необходим на Русия

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
21:43 / 10.01.2023
2582
"Най-после и временното правителство на България успя нещо да направи, да създаде". Това каза Мая Вапцарова в предаването "Това е България" на Радио "Фокус" по повод предложението на Министерството на културата да възстанови наградата за поезия на името на Никола Вапцаров.

"Тази награда е международна и тя трябва да бъде възстановена точно в този вид, като международна награда за поезия, иначе е много хубаво, че ще бъде връчвана, това е много голяма радост и е нещо светло" каза Вапцарова.

"Искам да бъде продължена международната награда, на нея е носител и един Салваторе Куазимодо, който веднага след наградата на Вапцаров получава Нобелова награда, носител е Янис Рицос, носители са наистина големите поети, които са изградили пътя към поезията".

"Поетите действително се раждат при някаква ситуация, която предизвиква пристигането им. Нима Висоцки не беше необходим на Русия".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).