Масирана акция и арест в затвора във Варна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:12 / 28.08.2018
3119
Затворът във Варна е бил обърнат с хастара навън при масирана полицейска акция. Източници разкриха, че в зандана е било лудница, всички пандизчии изключили телефоните си и се чудели как да се отърват от тях, както и от други забранени вещи. Поводът за масирана полицейска акция е разработка на прокуратурата, която протича вече втори месец. Разследването е по линия на вътрешния наркотрафик и по-точно – изнудвания и рекет в тази посока. Не е тайна за никого в обществото, че в затворите се пласират наркотици, като за тази цел е изградена мрежа, в която участват тарторите на затворите, хора извън местата за лишаване от свобода, а също така – и служители на затворите.

Късния следобед вчера полицейски служители с кучета са тарашили из целия затвор, включително и затворническата кухня. Открити са забранени вещи.  Според неофициална, но категорично потвърдена информация на медията ни има едно задържано лице в затвора – лишен от свобода с 10-годишна присъда.

Вчера вечерта разследващи са отишли с постановление на прокуратурата и са го задържали. В момента той е отделен от другите затворници и с него се провеждат разпити. Процесуално-следствени действия са били извършвани и извън затвора, като според наша информация има и други задържани лица. Непотвърдена информация на затворници във варненската тюрма гласи, че сред тях е и служител на затвора, но към момента тя няма никакво официално или неофициално потвърждение.

Източник: Блиц

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).