Маргаритов: Призовам за потребителско хладнокръвие на "Черния петък"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:23 / 26.11.2021
831
За разлика от предишни периоди има 2 или 3 наброй случаи за нелоялна търговска практика за продажба на стоки. Това заяви председателят на КЗП Димитър Маргаритов пред БНТ за Черния петък.  

Основната част от кампаниите за черния петък били изтеглени напред, а точно днес е денят на черния петък. Наблюдавало се движението на цените, за да се установи дали цените се движат нагоре и след това се инсценира намаление, посочи Маргаритов.

Около 40 000 проверки прави КЗП годишно, а 20-25 000 жалби и сигнали получава от потребители. КЗП не спира да работи по време на всички намаления и кампании.

Маргаритов призова хората да проявят потребителско хладнокръвие по време на Черния петък и да знаят, че дори стока закупена в такава кампания, пак подлежи на връщане. Ако стоката е купена в интернет и даде дефект, подлежи на рекламация в рамките на законовия срок, каза още Маргаритов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).