Майката, разплакала Борисов: Нека да ми се извини лично

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
10:17 / 19.04.2018
6705
"Бих помолила премиера да ми се извини лично на мен и в мое лице и на всички родители на деца с увреждания за това, че си позволи такова снизходително отношение. Защото "тая майка" ходи 13 години по медиите заедно с детето си и не изпитва върховно удоволствие от това", каза за "Здравей, България" по Нова тв Красимира Обретенова по повод изказването на премиера Борисов, че репортажът за нея и детето й го разплакал.

Преди ден ви разказахме за Красимира Обретенова и нейното болно дете. Историята им трогна Бойко Борисов и той поиска незабавни проверки и наказания за чиновниците, забавили решаването на казуса им. Днес Красимира и дъщеря й напускат България с огорчение и в знак на протест срещу системата. Отлитат за Холандия в търсене на по-добър живот.

"Първият ни протест на майки на деца с увреждания в Добрич беше заради проблемите с ТЕЛК. Тогава се искаха едни безмислени изследвания, които са безумни. Трябваше да доказвам, че тя не вижда", разказа Красимира Обретенова.

По думите й системата я превръщала в паразит, защото нямало обективна оценка на потребностите на детето.

"Не искам да издържам тази негодна социална и всякаква друга система. Отивам в Холандия. Очаквам там да работя, да си плащам социалните осигуровки и дъщеря ми да получи нужните грижи. Аз не съм работила 15 години, което е абсурдно", добави Красимира Обретенова.

"Има диалог, има срещи. Обувки има. От страна на социалното законодателство на Красимира Обретенова и дъщеря й са предоставени всички видове помощи, които са определени по реда на социалното законодателство", коментира за "Здравей, България" зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова.

Виж коментарите (18)
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).