ММА бойци и боксьор са заловените за побоя над Слави Ангелов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
18:09 / 23.04.2020
22622
ММА бойците Павел Георгиев и Любо Делев, както и боксьорът Бисер Митрев са сред задържаните за побоя над Слави Ангелов, съобщи "24 часа".

Всички са от от агитката на фен клуба на ФК "Левски" - "София Запад" и са заподозрени и за други поръчкови побои, като този над служителя на клуба Цветан Вълчев.

Освен тях се разпитват още няколко техни приближени заради зверския побой над Ангелов. Делев и Георгиев обаче не са поръчители на престъплението. Те са сред тарторите на футболните хулигани.

Спецоперацията на СДВР бе проведена под надзора на Специализираната прокуратура тази сутрин. Районът около ул. "Черковна" №20 в кв. "Подуяне" бе блокиран от полиция. На място пристигнаха и главният прокурор Иван Гешев, както и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Извършени бяха десетки претърсвания на адреси и автомобили, като по неофициална информация са задържани десетина души. Един от тях е избягал и се наложило да бъде преследван.

Иван Гешев лаконично заяви пред журналисти, че наблюдаващите прокурори ще преценят на кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения.

"Утре, след обобщаване на събраните днес доказателства, прокурорите ще преценят кои, колко и за какви обвинения ще бъдат привлечени в качество си на обвиняеми, какви мерки за неотклонение ще определят и дали ще искат задържане под стража от Специализирания наказателен съд. Това, което се случи с вашия колега, е атентат срещу държавата. Не е пресилено да се каже. Винаги е било приоритет, дори и във времена на извънредно положение за органите на реда. Живеем в правова държава и посегателствата над журналисти и обикновени граждани не може да се случват", категоричен бе главният прокурор.

Виж коментарите (16)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).