Лукарски: БСП докараха ВМЗ до фалит, ние го изправихме на крака

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:48 / 10.03.2017
2818
- Г-н Лукарски, защо оглавихте листата на Пловдив област на "Реформаторски блок-Глас народен?

- Чувствам се много свързан с този регион. През последните две години и половина най-голямото предприятие в областта - ВМЗ-Сопот, се превърна в моя кауза. Заедно с хората от ВМЗ успяхме да изправим предприятието на крака, в момента в него работят 4000 хиляди човека, повечето от които назначихме по време на моя мандат като министър на икономиката. Благодарение на нашите усилия, в момента финансовото състояние е изключително добро, даже не достигат вече работници. Заводът е осигурен с поръчки до края на 2018 година. 

- Говори се, че предстои приватизация на ВМЗ. Това така ли е?

- Категорично не. Като икономически министър вкарах ВМЗ-Сопот в забранителния списък за приватизация, въпреки че имаше всякакви апетити към него. Благодарение на нашите усилия приватизацията сега няма как да се случи, без санкция на народното събрание.

- В какво състояние заварихте ВМЗ?

- По време на управлението на БСП и ДПС заводът беше докаран до фалит, с под 2000 работници. Имаше протести, защото заплатите се бавеха с месеци. Заводът беше затънал в дългове. Това се случваше не само тук, а и в други големи предприятия в България, когато на власт бяха БСП и ДПС. И понеже в момента социалистите твърдят, че носят промяната, аз ще кажа: не искаме такава промяна, която връща разрухата!

- Какви хора има в листата на Вашата коалиция за Пловдив област?

- Всички са достойни хора, доказани в професията си, убедени демократи. Открихме кампанията си в Сопот и за мен това беше много вълнуващо, не само заради ВМЗ. Като дете Иван Вазов беше мой любим автор. Навремето нямаше магистрали и като пътувахме за морето, минавахме винаги по подбалканската линия и аз карах майка ми да спрем пред паметника в града. 

- Дясното доста се разрои преди тези избори. При това положение няма ли да е трудно да влезете в парламента?

- Коалиция "Реформаторски блок-Глас народен" със сигурност влиза в парламента. Всички социологически проучвания в последните дни го показват. Но за хората вдясно трябва да е ясно, че гласовете за формациите, които не влизат в парламента, се преразпределят за големите партии. Затова, нека не разпиляваме десния вот, защото така даваме сили на БСП и по-висок резултат за столетницата. А това ще доведе и до коалиция БСП-ДПС и кабинет тип "Орешарски". Вярвам, че нито един демократ не иска това. И призовавам тези хора да подкрепят "Реформаторски блок-Глас народен" , защото от автентичната десница само ние влизаме в следващия парламент.

Виж коментарите (0)

Още по темата (527):
18.08.2020 Портних обясни какво се е опитал да каже на президента
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).